сряда, 25 април, 2018
0

Кърджалийци заплашват с протестен лагер на Коледа ако има повишение на данъците

kardjali
Жители на Кърджали започват протестни действия заради очакваното повишаване на местните данъци и такси. Според недоволните общината не изпълнява ангажиментите си за сметоизвозването, хигиената и благоустрояването на града и няма никаква гаранция, че положението ще се подобри след вдигането на налозите.
 Ако общинската сесия гласува за повишаване на местните данъци и такси, протестите ще започнат на 20 декември от 12 часа пред сградата на община Кърджали, съобщава радио Кърджали. Маргарита Павлова, член на инициативния комитет на протестиращите, обясни, че състоянието на града в момента е изключително лошо. Събирането на битовите отпадъци не се извършва редовно, улиците са с дупки, боклуци се стелят по целия град. Според инициативния комитет качеството на услугите не отговаря на парите, които се набират от данъци и такси. Маргарита Павлова заяви, че реалното увеличение сега е над 50 процента .
„Принудени сме да плащаме повече за нещо, което реално не получаваме“, заяви тя.Протестът не търси политически дивиденти. „Зад нас няма политически сили. Ние сме обикновени граждани, недоволни  от състоянието на общината, до което ни докараха управляващите ни политици“, каза Маргарита Павлова.
Протестиращите са готови и на по-сериозни стъпки, ако гласът им не бъде чут. От инициативния комитет съобщиха, че ще пристъпят към изграждането на палатков лагер пред сградата на общината. „Ще посрещнем Коледа с палатки“, заяви Маргарита Павлова.
2 коментара

2 коментара

 1. ГОСТ

  17.12.2016 at 13:02

  ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ И СПЛОТЕНИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ЕТНОСА..
  НА ВСИЧКИ НИ БЪРКАТ В ОБЕДНЕЛИЯ ДЖОБ…
  ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ МОЖЕМ…

  0
  • гражданин

   17.12.2016 at 19:22

   Дали ще има достатъчно отговорни хора в този град да го направят!

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™