събота, 26 май, 2018
0

Кристияна и Теодора от Езиковата с призови места от конкурса „Рождество на Спасителя“

Кристияна Урумова и Теодора Йосифова от Езиковата гимназия заеха първо и трето място на тазгодишния Национален конкурс за поезия и проза „Рождество на Спасителя“ – Бургас 2016 г. Те категорично повториха успеха на своите съученици Даяна Тодорова и Димитър Беловски от миналата година в същия конкурс. Само преди седмица Кристияна спечели и друго отличие от конкурс, посветен на осиновяването, на който заедно с нея бяха отличени и нейните съученици Ива – носител на първото място  и Мирослав, Даяна и Иван-Асен – нейни подгластници. Всички те са членове на Литературния клуб ‚Добродетели“ в гимназията и творят активно в областта на поезията и прозата.

Конкурсът „Рождество на Спасителя“ е ежегоден и е организиран от Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионално управление по образованието – Бургас, Община Бургас, Общински детски комплекс – гр.Бургас и Сливенската митрополия. А творческият заряд на близо 400те участници бе оценяван от жури с  председател Магдалена Япаджиева – старши експерт в Община Бургас и членове д-р Захарий Дечев – координатор на Общинска програма «Религия» и «Краезнание», Пепа Ангелова – директор на ЦПЛР – Бургас, Виктория Димова- гл.учител, учител по български език и литература и Атанасия Петрова- автор на конкурса.

Радостта на десетокласниците Кристияна и Теодора е голяма, защото талантът и активността им бяха заслужено оценени. В творбите им е заложено посланието да бъдем силни и добри, защото  е трудно да бъдеш добър във време на духовна безпътица, когато всички ние се лутаме между бездуховността, материализма, страстите и пороците. Защото само любовта и щастието придават истински смисъл на Коледа, само любовта и добротата изпълват сърцата с топлина и човечност така, както ярката Коледна звезда  грее на земята и дава надежди на всички!

Кристияна и Теодора вече са готови с разказите си за следващите два конкурса веднага след Коледната ваканция.

 

 

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™