сряда, 23 май, 2018
0

Районната прокуратура в Кърджали разследва смъртта на куче

Районната прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство за смъртта на куче в района на село Комунига през месец август. Към това разследване е прикрепена и преписката за проверката, която се извършваше на общинския приют за бездомни кучета „Дай лапа“ в Кърджали, съобщава радио Кърджали.
По две преписки работеше районната прокуратура в Кърджали, свързани с общинския приют за кучета „Дай лапа“. Едната се отнася за жестока смърт на кучета край Комунига, които според жалбоподателите, са били изведени от приюта в Кърджали и пуснати край чернооченското село, където са убити. По тази преписка вече има образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 325 б , алинея 1 от наказателния кодекс, съобщи говорителят на районната прокуратура Гергана Колева. „Става въпрос за проява на жестокост към гръбначно животно куче с причиняване противозаконно на смърт. Деянието е извършено през август 2016-та в землището на село Комунига.“
Втората преписка е заведена по сигнал за нехуманно и жестоко отношение към безпризорните кучета в общинския приют в Кърджали, което също е престъпление по смисъла на наказателния кодекс. Тази преписка е присъединена към вече образуваното досъдебно производство, обясни прокурор Колева. Според наблюдаващия прокурор по този начин ще бъде извършено и разследване на приюта, т.е. дали твърденията в публикациите са верни.
Оттук нататък предстоят нови разпити на свидетели и събиране на документи, които да докажат или отхвърлят наличието на престъпление. Първоначалният срок на досъдебното производство е два месеца, но може да бъде удължаван.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™