петък, 25 май, 2018
0

Над 20 училища от областта ще участват в днешния благотворителен базар „Да подарим надежда за Коледа“

Над 20 училища от област Кърджали ще се включат в традиционния благотворителен базар от кампанията „Да подарим надежда за Коледа“, който ще се състои днес от 16 часа във фоайето на Дома на културата.

Кампанията се провежда за 11-та поредна година под егидата на областния управител в подкрепа на децата с увреждания. Тази година тя помага на Рая от Кърджали /на 6,5 г/ и на Туана от Момчилград /на 5 г/  – две малки момичета с вродени аномалии на нервната система, чиито семейства се нуждаят от материална и морална подкрепа.

Ученици от средни и професионални училища ще предлагат на символична цена ръчно изработени сувенири, картички, празнична украса, обредни блюда и сладкиши в полза на децата  с увреждания. За първи път на базара ще има и щанд на фирма  „Имерис Индастриъл минералс“, която ще предложи екологично чист мед – собствено производство. Областният управител Илия Илиев призовава гражданите, фирмите и институциите да откликнат и да направят откупки на ученическото творчество. Събраните средства ще бъдат внесени в банковата сметка на кампанията, която е на партньорите от  читалище „Обединение“ :

Първа инвестиционна банка

IBANBG 43FINV91501204222439

BICFINVBGSF

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™