сряда, 25 април, 2018
0

Кърджалийката Айлин Мюмюн: Да не се превръщаме в пионки на партиите!

Тя призовава съжражданите си да не подкрепят утрешния протест срещу увеличението на данъците

Кърджалийката Айлин Мюмюн реагира с отворено писмо до медиите , институциите и съгражданите си по повод  на  готвения утре протест  срещу по-високите данъци.

Уважаеми медии, институции и съграждани,
с възмущение изразявам несъгласието си от начина, по който политическите партии се включват в гражданското несъгласие относно увеличението на данъците в община Кърджали. Два дена чета и наблюдавам агресивната атака в социалните мрежи от страна на ДОСТ, тяхната силна подкрепа за протеста във вторник и атаката срещу политиката през последните години на общинска администрация и по –конкретно на кмета.

Не работя в община Кърджали, но живея в този град и смятам, че всяко нещо има граници на търпимост.

Отворените писма явно ще служат за изясняване на отношения между граждани и общинска администрация, което приемам, че пак е израз на гражданско общество.

Но моята търпимост прехвърли границите, за мен няма никакво значение дали е ГЕРБ, ДПС, БСП, ДОСТ или реформатори, но нито една от политическите формации няма право да играе политически шах с недоволството или доволството на хората.

Кои бяха ДОСТ? Една група от хора тръгнали си от политическа партия, същите те участваха в  управлението  до преди една година, крадяха и назначаваха, играеха си на котка и мишка с нас, а сега, моля ви се, света вода ненапита?!?!

Това е срамно и неправилно, съгласна съм със съгражданите си, че имаме право да получим обяснение за увеличението на данъците, можеше да се сформира група от граждани, които да водят разговори с КМЕТА и Общинския съвет, да се търсят срещи, разговори, можеше гражданска група да бъде допуснато до комисии, но не,  ние чакаме нещо да се случи и излизаме с „Отворено писмо” чрез медиите, сформират се фейсбук групи, страници и всякакви други методи на политическо въздействие.

Срам ме е, че подкрепих възмущението на Маргарита Павлова срещу увеличението на данъците,  очаквах от нея  остра реакция спрямо манипулациите от ДОСТ и ГЕРБ и тяхната „доброжелателна” подкрепа към гражданския протест.

Със сигурност има проблем в общинска администрация (най-малкия от тях напр. масовите политически назначения и работещи пенсионери), това е неоспорим факт, но е грозно отричането на направеното до сега. Едно и също нещо чета – няма осветление, /и пред нас няма/, дупки по улиците / и на моята има/… Това е така, няколко пъти четох, че се търси решение, разбирам, че толерантността ни като хора вече е изчерпана, но смятам, че трябва по ясен и категоричен начин да заявим своята позиция, и смятам още, че след като сме дали своя глас за Хасан Азис можем да водим диалог с него. Не трябва да чакаме решение само от него, трябва да дадем предложения, да искаме гражданите да участват заедно с него в управлението на града ни. Това се нарича демокрация, това се нарича гражданско общество. Това сега е поредната политическа шашма  и натиск. Колко просташко и некадърно, никога няма да се оправим и дадем глас за диалог и качествен живот.

Кърджали е особен  град, красив, светъл, носещ в себе си много история, хората които живеят тук са добри, честни и трудолюбиви. Обичам Кърджали, обичам семейството си, приятелите си и се надявам с обич и оптимизъм да помогнем да се решат проблемите.

Кърджали последните години много се промени, защо скъпи съграждани отхвърляте направеното. Не сте искали пазар, заради него имало големи заеми, ами ако нямаше пазар, каква щеше да бъде вашата реакция, Кмета не мисли за нашите производители, толкова ли сме елементарни, че търсим лошото в доброто. Парк „Арпезос” бил ужасен!! Кое е ужасното, че на мястото на пустош и мизерия се изгради огромно зелено пространство, радващо децата ни. Не може да не виждаме, с лошите неща има и добри и това е за всяко управление в страната ни.

Ниски заплати? Да не би общината да е работодател на всички ни?! Къде е държавата?! Къде са частниците?! Да кажем на глас това, което искаме, да призовем да бъдем допуснати да даваме съвети, да участваме активно в управлението на нашия град, на нашия роден дом.Всичко останало са само балалайки, които целят осмиване, обругаване и насаждане на омраза. Ние не трябва да мразим, ние не трябва да злобеем, ние трябва да се преборим с добро.

Питам: Нима всеки трябва да стане кмет или общински съветник, за да бъде чут?! Защо забравяте,че имаме  права, когато  видя, че гражданите на Кърджали имат желание да работят отговорно за общността си, тогава ще се включа в протест?!

Сега НЕ! Сега това е манипулация, използват се увеличенията на данъците, за да си играят някои хора на политика, но трябва да се израсне, за да определяш мнението на хората.

Защо не погледнете програмата на Общината за развитие, това правих последните дни, защото исках да разбера за себе си, толкова ли са черни хората, там ще видите ясно и точно какво е изпълнено от предизборните обещания и там ще може да си направите равносметка за какво да надаваме глас.

Господин Кмете и Вие господа общински съветници, след като можете да пишете местните закони и правила, ще трябва да намерите начин и път да се обърнете към гражданите и да намерите правилния път за включването им в управлението на града. Много от Вас не знаят защо са във властта, нека дадат място на такива, които имат смелост, желание и мисъл да направят нещо добро от позицията си. Рано или късно системата изритва некадърниците.

Мога да напиша още много, но не искам да губя времето на съгражданите си.

Изказах своето мнение относно протеста утре и смятам, че разумните хора трябва да си вземат своето решение, ще бъдат ли манипулирани или ще се преборят за правата си по адекватен начин.

Не на протеста утре! Не на политическите манипулации! Не на обидите!

Да не позволяваме да се превърнем в пионки в ръцете на ДОСТ, ГЕРБ, БСП и ДПС!

Да на диалога! Да на добрите отношения!

Бъдете здрави и весели празници!

С уважение,

Айлин Мюмюн

2 коментара

2 коментара

 1. Aliosman Özgür

  20.12.2016 at 06:20

  Положението в страната е пред очи.Като чели другите градове в страната са много добре и Любимия ни град Кърджали е в окаяно положение НАЛИ?Всеки би искал да е в много по добро състояние.Как ще стане тази работа без пари?

  2
 2. Emilia Ivanova

  19.12.2016 at 14:52

  Аз пък призовавам да протестираме!!!

  2

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™