вторник, 19 юни, 2018
0

Двадесетина кърджалийци излязоха на протест срещу увеличението на данъците

Кметът Хасан Азис отиде при тях и ги увери, че е гласуван по-нисък размер на налозите

Едва двадесетина кърджалийци излязоха днес по обяд пред  сградата на общинска администрация  в знак на протеста срещу увеличението на  данъците, гласувано от местния парламент преди дни. Протестът бе организиран  в социалните мрежи  от Маргарита Павлова. Сред  недоволните бе  общинският съветник от Реформаторския блок Радослав Милев, членове на ГЕРБ. Според Маргарита Павлова увеличението на данъците  за кърджалийци е около 34 %. А средата на живот около нас да се е подобрила, за да бъдат увеличени данъците ни, добави тя посочвайки, че  живеещите в някои от блоковете  във „Възрожденци“  сами почистват около сградите.

Маргарита Павлова изрази възмущението си от факта, че никой нее обяснил на  кърджалийци  какви са таксите и отчисленията, които се правят от Екоминистерството. А  те са посочени от ДПС в Кърджали  като мотив за увеличението на такса смет.

Единствено от Екоинспекцията  са изпратили писмо след заканата за протест, в което се казва, че заради неплатени за 2014-2015 г.вноски в МОСВ за липса на депо за битови отпадъци  на община Кърджали е наложена санкция от 573 000 лева. Оказва се, че с това увеличение ,което  гласува Общинският съвет, кърджалийци плащат глобата. Палвова бе категорична, че протестът няма политическа окраска, нито една партия не  е потърсила инициаторите. Увеличението с 9 лева на данък сгради е хлябът за един месец на пенсионер в Кърджали. Това ме помолиха да кажа възрастни хора от града добави тя.

Маргарита Павлова се закани, че  на Коледа протестът ще продължи с палатков лагер пред сградата на общинската администрация.

Според общинския съветник Радослав Милев местният парламент може да преразгледа решението до края на годината. Другият вариант е областният управител Илия Илиев да  оспори в съда увеличението на данъците.

Кметът на Кърджали Хасан Азис излезе при недоволните кърджалийци и  им  поясни защо се е стигнало до  увеличението на данъците. Той  не пропусна да намекне, че вижда политическа намеса в недоволството на кърджалийци.

По-късно  от общинската пресслужба изпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че пред сградата на администрацията са се събрали  двайсетина души, сред които  общински съветници, партийни активисти  и десетина граждани, които не са разбрали, че Общинският съвет е гласувал коригиран по-нисък размер на данъците от първоначално предложените ставки.

КърджалиНюз

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени