сряда, 23 май, 2018
0

Възпитаниците на Професионалната гимназия по електроника отбелязаха 172 години от рождението на Капитан Петко войвода

На 18 декември се навършиха 172 години от рождението на националния герой на България – Капитан Петко войвода, посветил целия си живот в борба за освобождението не само на българите от Беломорска Тракия, но и за свободата на други народи.

Днес учениците и учителите от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ тържествено отбелязаха патронния  празник на училището. Официални гости на тържеството бяха представители на Обществения съвет на ПГЕЕ –  Альоша Синабов, председател на Стопанската камара, Елена Димитрова, старши експерт в РУО и Мария Дамянова.

В словото си по случай празника директорът на гимназията Таня Тюркеджиева, поздрави всички присъстващи, представи постиженията на училището през изминалата година и пожела на учениците и учителите нови успехи и предизвикателства и да бъдат достойни наследници на своя патрон.

Господин Синабов връчи сертификатите за успешно приключено практическо обучение на участниците в проект „Европейско сътрудничество  за професионално развитие“, финансиран по програма „Еразъм+“, които през месец юли проведоха триседмична производствена практика в Австрия. В началото на месеца гимназията беше отличена със сертификат и плакет за цялостно  качествено изпълнение на проекта от Центъра за развитие на човешките ресурси, което беше още един повод за гордост на участниците в него.

В седмицата преди празника във фоайето на училището се представяха филми и мултимедийни презентации за живота и делото на Капитан Петко войвода. Организирани бяха спортни състезания между класовете. На тържеството се връчиха наградите на победителите в тях.

Музикален поздрав към гимназистите  по повод празника отправиха студенти от филиала на Пловдивския университет в Кърджали, ръководени от асистент Светла Дамакова – член на училищния съвет по проект „Твоят час“.

След тържеството учениците и техните преподаватели проведоха традиционното шествие  по булевард „България“ към паметника на войводата под звуците на духовия оркестър на община Кърджали. Съвместно с Областната управа, Тракийското дружество „Димитър Маджаров“ и Народното читалище „Тракия-2009“, поднесоха венци и цветя пред паметника  на Капитан Петко войвода.

 

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™