петък, 25 май, 2018
0

Обходният път на Кърджали е приоритет за 2017 година

Следващата пролет ще бъде приет окончателно техническия проект, след което стартират отчуждителните работи по трасето

Областният съвет за развитие, ръководен от областния управител Илия Илиев  одобри  списъка на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа за включване през 2017 г в инвестиционната програма на АПИ. Представена бе и информация за изпълнението на обектите през 2016 г. По данни на ОПУ, усвоените средства за текущ ремонт и поддържане, в това число и зимно, надхвърлят 4,5 млн лева, което представлява чувствителен ръст, обобщи Илиев.

В списъка на приоритетните обекти за 2017 г остава като водещ Обходният път на Кърджали по ОП „Транспорт“, потвърди инж. Иван Гавазов, шеф на ОПУ. Следващата пролет се очаква да бъде приет окончателно техническия проект на Околовръстното и да бъде гласуван на Експертен съвет в МРРБ, след което да стартират отчуждителните работи по трасето.

По ОП „Региони в растеж“ ще бъде рехабилитирана отсечката Кърджали – Хасково през Мост, която временно ще изпълнява функцията на околовръстно. Пътят Момчилград- Крумовград е ще се финансира по програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ – Гърция – България 2014-2020.  Други  4 проблемни пътни участъка са заложени в програма „Основен ремонт“. От „Пътно управление“ предлагат да бъде възложено проектиране на седем пътни участъка, за да бъдат включени поетапно за изпълнение. Сред тях са отсечките Момчилград – Крумовград през Токачка,  Стояново-Ардино, Джебел- Припек и др.

В рамките на заседанието бяха обсъдени ангажиментите на областната администрация по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, темповете, с които се реализира и механизмите за контрол и мониторинг на референтните стойности на допустимите дейности. Представен бе Планът за управление на риска от наводнения в Източнобеломорския район  за периода 2016 – 2020 г. Представител на „Виваком“ запозна членовете на Регионалния съвет с внедряването на иновативни  телекомуникационни решения за българските градове. Изнесена бе и презентация за енергийно ефективни решения в сферата на ВЕИ, които ще позволят оптимизиране на разходите за улично осветление и отопление на обществени сгради. В заседанието участваха заместник областните управители Румен Младенов и Селвие Ахмед, кметове на общини и експерти, председатели на Общински съвети, представители на синдикатите и работодателските организации.

 

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™