сряда, 23 май, 2018
0

Изселници от Бурса дариха книги на турски език на библиотеката в Млечино

Разнообразни книги на турски език дариха на библиотеката в ардинското село Млечино изселници от Турция. Литературната инициатива е на Айнур Гюнеш и Леман Чалъшкан Мутлу, представители на побратимената с Ардино община Нилюфер, Бурса. 

„Преди няколко месеца посетихме за първи път Ардинския край и съвсем случайно се отбихме в библиотеката в Млечино. Читалищната секретарка Мюмине Ахмед сподели, че имат голяма нужда от турска литература. Тук са корените ни и решихме да откликнем на призива на местната културна институция  за набиране на книги в библиотечния фонд на читалището. Всички ние имаме в домовете си лични библиотеки с много книги, които сме събрали през годините. Защото добре знаем – капка по капка, вир става. Мисля, че книгите, които дарихме ще бъдат от голяма полза за културното израстване и развитие на жителите от района“, сподели Айнур Гюнеш.

Секретарят на читалището в Млечино Мюмине Ахмед изказва искрените си благодарности за благородния жест на изселниците от Турция. Надява се и други да последват примера им, за да обогатят книжния фонд на библиотеката.

Гюнер ШЮКРИ

1 Коментар

1 коментар

  1. Emery Purring

    31.12.2016 at 12:04

    Редно е да се изселят 100%. Насилственото натрапване на мохамеданството е станало преди 6 века. Днес се натрапва чужд език – езика на поробителя, което трябва да се преследва със закон.

    1

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™