понеделник, 19 март, 2018

Да сбъднем мечтата на Тошко

Мечтата на едно момченце от Момчилград да проходи започна да се реализира. 8-годишният Тодор Чаушев  беше  на лечение в Израел  и резултатите са положителни. Детето вече прави самостоятелно първите си крачки. Сега ни предстои втори курс от лечението му,  трябва да  заминем в началото на юли, но ни е нужна помощта на хората с добри сърца, казват родителите му.
Вторият курс струва 12 262 евро. Разчитаме на всички вас. Всеки от нас си има своята съдба и малка надежда да я промени с нещо.Тошко не може да ходи,  но има малка надежда това да стане.Той е много упорито и добро дете и ще постигне много,  но за стане това у необходима  подркепа и  финансова помощ.
Тошко е с диагноза детска церебрална парализа. У нас е претърпял няколко операции. Родителите му се свързали с клиника в Израел, където успешно лекуват деца със заболяването на Тошко.Първата процедура бе в началото на април. Има данни, че децата преминали през процедури в клиниката в Израел се подобряват и това дава надежда на семейството, че и Тошко ще проходи след лечението там.
Сумата е  непосилна за близките на болното дете. Надяват се на помощта на хората с добри сърца.
Много са благотворителните акции и кампании, всеки открил и малка надежда, търси начин да събере пари за болното си дете, казват родителите  на Тошко.  Но след като държавата абдикира от отговорността да помогне на децата, пред родителите им остава алтернативата да  набират средства като разчитат на съпричастността на всички нас. Затова и те се надяват  на подкрепата на хората от региона.

Тази година Тошко е първокласник. Заедно с връстниците си  всеки ден в класната стая  навлиза в дебрите на знанието.  Преди дни заедно със съучениците си беше на екскурзия в Златоград.  Засега родителите му всеки ден го водят с инвалидната количка до школото и обратно. Там пък е поверен на грижите на преподавателите и децата. Но не може да е с връстниците си  тях постоянно, въпреки, че класната му стая е на първия етаж. В училището са откликнали  и са пригодили тоалетна само за него.
А препятствията пред момчето не са никак малко и всеки ден се учи д преодолява някое. И успява.
Тошко е борбено момче, мечтата му  е да стане лекар и да помага на всички болни дечица. Безплатно, натъртва той. За да няма такива като него, чието здраве зависи от благотворителността.
Да сбъднем мечтата му.

Дарителска сметка

BIC: STSABGSF
Тодор Славчев Чаушев

BG 37STSA93000019160028 – лева
BG 78STSA93000019160745 – евро

Банка ДСК – Момчилград

6 коментара

6 коментара

 1. sd

  27.06.2011 at 00:10

  jalnichak,neka da mu pomognem na malkoto sladur4e….

  0
 2. Гергана

  21.06.2011 at 16:41

  Нека пратим поне един смс. Повечето хора в България сме бедни. 1,20 лв. няма да ни направи по-бедни.

  0
 3. Pingback: Да сбъднем мечтата на Тошко « toshisdream

 4. Владислава

  26.05.2011 at 22:04

  Приятели, нека, който може да помогне, чрез смс на Тошко, моето комшийче, което вече прави първите си крачки! :) Нека му покажем, колко добри хора сме! Благодаря Ви! http://dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=2

  0
 5. FILIZ

  23.05.2011 at 00:21

  MNOGO BIH ISKALADA POMOGNA NO NYAMAM PARI KAZVAM GO OT SIRSE

  0
 6. надя

  22.05.2011 at 19:46

  За съжаление нямам пари

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™